Днешният мач между Барселона и Лас Палмас от Примера дивисион ще

...
Днешният мач между Барселона и Лас Палмас от Примера дивисион ще
Коментари Харесай

Барселона ще играе пред празни трибуни заради референдума

Днешният мач сред Барселона и Лас Палмас от Примера дивисион ще се организира пред празни трибуни. Причината е нестабилната конюнктура в града поради течащия там референдум за самостоятелност на Каталуня от Испания.

Срещата на " Камп Ноу " можеше и да не се състои. От клуба упорстваха мача да не се играе, само че не получи позволение за отсрочване от испанската футболна лига. Отлагане можеше да има, единствено в случай че полицията разгласи, че не може да обезпечи реда.

Такова изказване от органите на реда няма. Ако футболистите на Барселона не бяха излязли на терена, клубът можеше да бъде осъден със служебна загуба, лишаване на три точки, парична санкция и дисквалификация за цели 6 месеца!

В последна сметка беше определено по-малкото зло и мач ще има, само че без аудитория. Хиляди почитатели останаха пред заключените порти на " Камп Ноу ", само че това в действителност е по-доброто решение.

Ja he votat. Junts som imparables defensant la democràcia. pic.twitter.com/mGXf7Qj1TM
— Gerard Piqué (@3gerardpique) October 1, 2017
Междувременно основни играчи на Барселона се похвалиха, че са дали своят вот на референдума.
Пръв това стори бранителят Жерард Пике.

“Вече гласувах. Заедно никой не може да ни спре от това да пазиме демокрацията ”, написа Пике в обществените мрежи.

Чаби Алонсо, който към този момент не е състезател на Барса, също се включи в полемиката, като написа, че е необикновено в 21-и век да се не разрешава на хората да гласоподават.

По принцип референдумът няма правна стойност, защото е неразрешен от държавното управление, което го разгласи за антиконституционен, само че все се организира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР